Zwartemeerse Boys 1 – Protos 1

Beide teams streden voor een overwinning maar speelden te onnauwkeurig in de opbouw om winst af te dwingen, 1-1.
De eerste kans was voor Protos, Robin Soppe speelde de linkerverdediger uit en legde de bal terug op Rik Meijerink, deze koos er voor eerst aan te nemen waardoor het daaropvolgende schot geblokt kon worden. Direct erna combineerde Zwartemeerse Boys zich door de Protos verdediging en zette Koen Walda vrij voor het Protosdoel, diens schot werd gestopt door doelman Tim Bakker. Enkele minuten later werd Jelle Walda diep gestuurd maar deze kon zijn schot niet de juiste richting geven. Na 15 minuten spelen kreeg Zwartemeerse Boys een vrije trap op 40m. van het Protosdoel, deze werd in de doelmond gelegd waar Daimy ten Velde de bal ongehinderd kon binnentikken, 1-0. Even later werd Protosspeler Robin Soppe diep gestuurd maar deze schoot hoog over. Na een half uur spelen veroverde Robin Soppe de bal op de linkerverdediger van Zwartemeerse Boys, Robin speelde Bas Grobbe bij de 2de paal aan maar deze ging met de bal aan het lopen in plaats van direct te schieten waardoor deze grote kans verloren ging. 5 Minuten later werd Bas Grobbe in de spits aangespeeld, deze passte de er overheen komende Rik Meijerink strak aan maar Rik schoot, na een goede aanname, te gehaast over. 5 Minuten voor rust was het dan toch raak voor Protos, Rik Meijerink nam een corner en plaatste die bij de 2de paal waar Michel Soppe goed in kwam springen en binnenkopte, 1-1. Na rust drong Protos wat meer aan maar dat leverde lange tijd geen grote kansen op. In de laatste minuten van de wedstrijd was het eerst Protosspeler Stef Smits dat met een afstandsschot strak langs de verkeerde zijde van de paal schoot. Daarna kwam Zwartemeerse Boys er snel uit waardoor Jeffrey Mulderij een vrije schietkans kreeg die op de binnenzijde van de paal belandde en daarna voor de doellijn en achter de Protos doelman voorbij het doel verdween. De laatste kans in de wedstrijd was voor Protos speler Rik Meijerink die een vrije trap voor het Zwartemeerse Boys op de paal plaatste.
Volgende week krijgt Protos DSC’65 op bezoek.