Verslag Protos 1 – Bargeres 1

Protos 1 – Bargeres 1
Protos had in de eerste helft de meeste kansen maar liet Bargeres in het tweede deel nog lang geloven in een goede afloop, 4-1.
Na 10 minuten spelen wist Protosspeler Robin Soppe de achterlijn te halen en strak voor te zetten, helaas vergat Rik Meijerink de bal binnen te lopen. Kort erop was het Jorrit Visser wiens voorzet in het Protosdoel leek te belanden, doelman Tim Bakker kon nog juist de bal tot corner werken.

Na 20 minuten spelen was het Reinier Visser die zijn tegenstander uitkapte en een strak schot op het Protosdoel gaf waar de inkomende Marcinao Hummel nog probeerde deze te toucheren maar Protos doelman Tim Bakker greep resoluut in. Daarna was het wederom Bargeres dat met een strakke voorzet op de inlopende Gilles Kalter een goede kans kreeg, deze miste de bal volkomen. In de 27ste was het aan de andere kant wel raak, Stef Smits legde een vrije bal op het hoofd van Bram Mittendorff die in de verste hoek raak kopte, 1-0. Enkele minuten later was het wederom raak, Rik Meijerink schoot voor waar Bargeres keeper Niels Kloppenburg de bal half wegwerkte, Robin Soppe ving op en schoot in de draai de bal hard in de touwen, 2-0. Protos was in het laatste kwartier van de 1ste helft veel sterker en kreeg nog enkele goede kansen. 1 Minuut na rust wist Tim Bakker met een uittrap de bal achter de Bargeres verdediging te leggen waar Robin Soppe de snelste bleek, diens harde en geplaatste schot werd met een prima reflex van doelman Niels Kloppenburg tot corner gewerkt. Daarna zakte het spel van Protos ver terug en had Bargeres lange tijd het meeste balbezit. In de 55ste minuut belandde de bal bij de tweede paal nadat Protos niet goed ingreep, daar stond Erwin Dijkstra die rustig binnenschoot, 2-1. Protos kreeg direct erop de kans de voorsprong weer terug te brengen op 2 goals maar Robin Soppe wist de voorzet van Stef Smits niet te verzilveren. Bargeres drong daarna aan zonder dat Protos echte kansen weggaf waardoor de irritatie in de Bargeres-ploeg opliep, dit resulteerde in de 80ste minuut in een rode kaart voor Erwin Dijkstra die wegens natrappen kon vertrekken. Nog geen minuut later wist Mark van der Veen met een diepe bal Robin Soppe te bereiken, deze plaatste met een lob de bal keurig over de Bargeres doelman heen en bracht daarmee de stand op 3-1. Een paar minuten later ving Rik Meijerink uit een corner de bal op en werd daarna onbeheerst onderuit gehaald wat Protos een penalty opleverde. Bram Mittendorff verzilverde deze beheerst en bracht daarmee de eindstand op 4-1.
Volgende week speelt Protos uit tegen Valther Boys.