Verslag EHS”85 1 – Protos 1

Voor Protos liep het weerzien van oud-trainer Cor Lubach slecht af, in een wedstrijd met veel slordigheden en toch ook nog veel kansen bleef de teller op 2-1 staan.

Nadat Rik Meijerink en Robin Soppe in de voor Protos goede beginfase de kansen niet verzilverden, was het EHS”85 dat na 25 minuten spelen de leiding nam. De Protos verdediging greep tweemaal niet goed in waardoor EHS”85 speler Fuhler de 1-0 kon scoren. Direct erna was het wederom EHS”85 wat middels een pass over Protos laatste man Daan Dekker, spits Fuhler alleen op doelman Tim Bakker liet sprinten, ditmaal schoot deze ruim over. Daarna volgden de kansen elkaar snel op, eerst speelde Stef Smits met een korte lob Rik Meijerink voor het doel aan maar de keeper maakte het scoren onmogelijk. Direct erop wist Dennis Spang de bal in de loop van Robin Soppe mee te geven maar diens schot werkte de keeper tot corner. Daarna 2 snelle aanvallen van EHS”85 waar Protos ontsnapte, de eerste werd naast geschoten en de 2de ging laag voor het doel langs zonder aangeraakt te worden. De 2de helft zag het er van de zijlijn lange tijd rommelig uit, beide teams leden veel balverlies door onnauwkeurige passes. Na een uur spelen zette Bram van der Veen een één twee op met Robin Soppe op maar het afrondende schot werd door de EHS”85 keeper gepakt. Een kwartier later kon Rik Meijerink alleen op de keeper doorlopen maar werd nog juist aan het shirt getrokken waardoor de EHS”85 keeper kon redden. EHS”85 opende met een snelle tegenaanval en wist met een verdekt schot de Protos keeper kansloos te laten, 2-0. Protos moest zich even hervinden maar zette aan het eind EHS”85 nog wel onder druk. Enkele minuten voor het eindsignaal resulteerde dit in een treffer van Robin Soppe, 2-1. EHS”85 verdedigde echter resoluut en hield de 3 punten in huis.

Volgende week ontvangt Protos Bargeres.