Sweel 1 – Protos 1

Sweel begon sterk en liet Protos de 1ste 20 minuten totaal niet in de wedstrijd komen. Na enkele kleine kansjes wist Sweel het overwicht in de 16de minuut in een voorsprong om te zetten, Richard Speelman wist een vrije trap die in de doelmond belandde, na enig gerommel vooraf, over de doellijn te werken, 1-0. Protos wist zich gaandeweg de eerste helft onder de druk uit te werken maar kreeg zijn 1ste kans pas in de 38ste minuut, Protos doelman Tim Bakker gaf een verre uittrap die door Robin Soppe, omringt door 4 Sweeler verdedigers, werd opgepikt en vervolgens rakelings over de lat geschoten. Direct erna werd Remmert Verbruggen diep gestuurd maar doelman Tim Bakker wist diens inzet tot corner te werken. Na rust begon Protos veel feller en ontspon zich een gelijkopgaande attractieve wedstrijd. 5 Minuten na rust bracht Bram Mittendorff op aangeven van Michel Overweg de stand op gelijke hoogte, 1-1. 10 Minuten later legde de prima ingevallen Dennis Spang de bal achter de Sweeler achterhoede waar Michel Overweg de bal oppikte maar uiteindelijk te zeer gehinderd werd door Sweeler verdedigers om af te ronden. In de 70ste minuut was het Sweel dat met een goed opgezette aanval uiteindelijk Wouter van der Veen vrijspeelde maar diens strakke schot werd door Protos doelman Tim Bakker knap tot corner gewerkt. Even later veroverde Protos de bal op het middenveld en wist Dennis Spang met een diepe bal Michel Overweg aan te spelen die de achterlijn haalde en daarna de bal teruglegde op Robin Soppe die geplaatst de bal in de hoek schoof, 1-2. Beide teams bleven strijden maar het was Sweel dat met een strakke corner, die bij de 1ste paal werd binnengekopt door Wouter van der Veen, dat nogmaals wist te scoren en de stand weer op gelijke hoogte bracht, 2-2. Aan beide zijden waren het vooral de verdedigers en de hardwerkende middenvelders die overtuigden waardoor het creëren van kansen maar spaarzaam lukte en een puntendeling rechtvaardigde.
Volgende week krijgt Protos Schoonebeek op bezoek.