Schoonebeek 1 – Protos 1

Schoonebeek 1 –Protos 1

Schoonebeek wist de meeste kansen te creëren en hield in een attractieve wedstrijd de 3 punten in huis, 1-0.

Door blessures bij Tim Bakker en Stef Smits moest Protos zijn basiself aanpassen maar hun vervangers Frank Wasse en Bram van der Veen bleken ook prima het niveau aan te kunnen.
Na 10 minuten spelen kreeg Protos de kans op de openingstreffer, een diepe bal van Michel Overweg leek een prooi voor de Schoonebeker keeper te worden
maar deze aarzelde waardoor Robin Soppe als eerste bij de bal kwam, Robin’s schot ging echter over het doel. Schoonebeek kreeg in de periode erna wat meer balbezit mede doordat de Protosaanvallen nog te onnauwkeurig waren. In de 18ste minuut kreeg Schoonebeek een vrije trap welke door Ruben Hoek de verste hoek werd in gedraaid, verblind door de zon tastte Protos doelman Frank Wasse hierbij mis, 1-0. Enkele minuten later trapte Bram Mittendorff langs de bal waardoor Niek Huser alleen op doelman Frank Wasse kon doorlopen, deze verkleinde zijn doel goed en kon met de voet redden. De Schoonebeker aanval erop verliep snel en gaf Niek Huser wederom vrije doorgang naar het Protos doel, ook ditmaal wist Frank Wasse diens inzet te keren. Direct na rust opende Bram Mittendorff snel met een lange bal op Michel Overweg, deze kwam ineens vrij voor de Schoonebeker doelman doordat zijn directe tegenstander uitgleed, Michel’s schot ging echter naast. Enkele minuten later leek Jeffrey Berens met een diepe bal vrijgespeeld te worden maar doelman Frank Wasse wist ver voor zijn doel de bal nog juist weg te werken. Beide teams speelden met veel beleving en hielden het tempo hoog waardoor het spel op en neer golfde en er nog niets beslist was. Na een uur spelen belandde een snelle Schoonebeker aanval bij de 2de paal waar Leon Steffens de bal ineens op de slof nam, ook ditmaal wist doelman Frank Wasse Protos nog in de race te houden door de bal met een goede reflex tot corner te werken. Protos kreeg 10 minuten voor het eindsignaal nog een beste kans op de gelijkmaker uit een vrije trap vlak voor het Schoonebeker doel, deze werd door Michel Overweg snel genomen waardoor Robin Soppe een vrije schietkans kreeg, doelman Martin Berens kreeg echter nog een hand achter diens schot waardoor het niet meer dan een corner opleverde. Protos wist aan het eind nog wel wat druk te zetten maar kansen leverde dit niet meer op.