Protos 1 – WKE’16 1

In een gelijkopgaande wedstrijd met kansen aan weerszijden bleef de score 0-0.
Na enkele minuten spelen was de eerste kans voor Protos, een strakke voorzet werd door de mee opgekomen Bram Mittendorff naast gekopt. De volgende kans was voor WKE’16, een vrije trap werd door een Protos verdediger in de voeten van Hendrik Gustin gekopt en deze schoot 3 meter voor het Protosdoel hard op de lat. In de 25ste minuut legde Michel Overweg een vrije trap met een kort boogballetje achter de WKE’16 verdediging waar Bram Mittendorff te gehaast probeerde in te koppen. Daarna volgde de grootste kans voor Protos, Dennis Spang en Robin Soppe bereiden de aanval voor waarna Michel Overweg vrij door kon lopen naar doelman Wim Kok, de afronding ging echter voorlangs. WKE’16 stichtte veel gevaar met goed genomen vrije trappen maar de Protos verdediging ging de duels telkens met veel overtuiging aan waardoor Protos doelman Tim Bakker niet in de problemen kwam. 10 minuten voor rust werd WKE’16 een penalty onthouden, Daan Dekker probeerde met een sliding de snelle Hendrik Gustin af te stoppen maar raakte daarbij alleen de speler. Beide partijen werkten hard en speelden voor de winst waardoor het tot het eind een boeiende wedstrijd bleef. Na een uur spelen wist Robin Soppe de bal op een WKE’16 verdediger te veroveren en vrij op keeper Wim Kok door te lopen, deze keepte een prima partij en wist ook het afrondende schot van Robin met de voet tot corner te werken. 10 Minuten later leek WKE’16 te scoren, een voorzet werd door Henk Bakker ingekopt maar de weer vol overgave spelende Michel Soppe wist nog juist voor de doellijn redding te brengen. In de 80ste minuut wist Michel Overweg de bal terug te leggen op de inkomende Hessel Doel en deze plaatste de bal vanaf de 16m lijn strak in de bovenhoek waar WKE’16 doelman Wim Kok met een super reactie de bal tot corner te werken.

Donderdag speelt Protos uit tegen Weiteveen.