Protos 1 – Sleen 1

Na een gelijk opgaande 1ste helft wist Protos in het 2de deel door goed positiespel veel kansen te creëren, eindstand 4-1.
Sleen begon goed aan de wedstrijd maar na een kwartier spelen werd duidelijk dat de Protos verdediging de aanvallers van Sleen de baas waren. In de 25ste minuut kreeg Protos zijn 1ste kans, Michel Overweg  omspeelde zijn directe tegenstander en testte Sleen keeper Jorg Streunding die de bal goed weg bokste. Even later legde Bram van der Veen de bal vanaf de achterlijn terug op de zeer actieve Stefan Meijerink wiens schot vanaf de 16m lijn door Jorg Streunding werd gepakt. 5 Minuten voor rust veroverde Stefan Meijerink de bal op de achterlijn en passte gelijk voor op Bram van der Veen die de 1-0 binnenschoot. In de 50ste minuut gaf Bram Mittendorff een diepe bal op Bram van der veen, deze controleerde de bal en gaf deze daarna voor op de inkomende Stefan Meijerink, nog voor Stefan kon binnenlopen tikte een Sleen verdediger de bal voor hem weg in eigen doel, 2-0. Even later schoot een uittrap van Protos doelman door de Slener verdediging waarna Michel Overweg deze oppikte en 1 op 1 met de Slener keeper net voorlangs schoot. Kort erop was het aan de andere kant wel raak, een hoge voorzet werd door Jasper Ruinemans overtuigend ingekopt, 2-1. Na 65 minuten spelen wist Roy Soppe met een mooie steekbal Bram van der Veen vrij te spelen die met een mooie lob de Slener keeper verschalkte, helaas voor Protos kon de goed fluitende scheidsrechter van der Kamp ditmaal de Slener vlagger niet controleren en corrigeren waardoor deze treffer niet telde. Protos kreeg daarna meerdere open kansen om de wedstrijd te beslissen maar het duurde tot de 80ste minuut dat het wist te scoren. Een terugspeelbal op de keeper werd door de actief spelende Michel Overweg onderschept en binnengeschoten, 3-1. Daarna volgde nog een vloeiende aanval van Protos, de langdurig geblesseerde Robin Soppe kreeg zijn 1ste speelminuten dit seizoen en zijn pass op Stefan Meijerink werd door deze gelijk doorgespeeld op Michel Overweg die daarna de 4-1 binnen tikte. Een verdiende overwinning voor het gedreven team uit Steenwijksmoer dat deze middag speelde met de 3 broers Michel, Roy en Robin Soppe en met de 3 broers Mark, Stan en Bram van der Veen.

Volgende week gaat Protos bij SVV’04 op bezoek.