Protos 1 – Ruinen 1

Protos was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won dan ook verdiend met 3-1.
Na een kwartier spelen kreeg Protos zijn eerste grote kans, Dennis Spang veroverde op het middenveld de bal en gaf de bal op de diepgaande Michel Overweg die vrij voor doel strandde op Ruiner keeper Marnick Pinxterhuis. Na enkele kleine kansen over en weer volgde na een half uur eenzelfde aanval, wederom was het Dennis Spang die Michel Overweg vrij voor het doel zetten, ditmaal was de hoek moeilijker waardoor de keeper weer kon keren. Even later kwam Mark van der Veen vanaf de zijkant opzetten en wist na enkele combinaties de achterlijn te halen, Mark legde de bal terug op de inkomende Bart Reinink die naast mikte. Op slag van rust ving Bram Mittendorff de bal op in de 16m om daarna recht op de keeper te schieten. In de 55ste minuut was het dan toch raak voor Protos, Bram van der veen sprintte langs 2 verdediger om daarna Marnick Pinxterhuis door de benen te spelen, 1-0. Waar Protos nog na genoot van de verdiende voorsprong, was Ruinen bezig met de volgende aanval, Elmar van Belkum trok vanaf de zijlijn de 16m in om daarna de bal voor te geven, de pass leverde voor Protos geen gevaar op maar na het afspelen werd de Ruiner speler ten val gebracht wat Ruinen een penalty opleverde. Arnold Emmink bracht beheerst de stand op 1-1. Protos begon daarna weer geconcentreerd en fanatiek op jacht naar de voorsprong en binnen 10 minuten kwam Bram van der Veen er vanaf de flank langs om de bal daarna terug te leggen op de inkomende Stefan Meijerink die strak binnenschoot, 2-1. Een kwartier voor het eind belandde tot tweemaal een schot van Protoszijde op de binnenkant paal bij Ruinen, daarna was het Bram van der Veen die de bal oppikte en rustig de bal in de verste hoek plaatste, 3-1. Daarmee was de wedstrijd beslist, Ruinen kreeg geen kansen meer. Voor Protos was Bram Mittendorff nog dicht bij een goal maar zijn schot verdween via onderkant lat en doellijn het veld weer in. Protos voetbalt als team steeds beter en boekte hiermee zijn 2de overwinning.
Volgende week gaat Protos bij Dalen op bezoek.