Protos 1 – FC Ter Apel `96

FC Ter Apel `96 was de 1ste helft veruit de betere ploeg terwijl Protos zich in de 2de helft terug in de wedstrijd vocht maar hier uiteindelijk geen punten aan overhield, 1-3.
Na een kwartier spelen belandde een lange trap achter de Protos verdediging, waarna de spits binnen de 16m in de rug gelopen werd door een Protos verdediger. De toegekende strafschop werd door de prima keepende Frank Wasse uit de hoek gedoken. Even later dook Jeroen Schoonbeek voor het Protosdoel op, ook ditmaal wist Frank Wasse de bal met een goede reflex te keren. Na 25 minuten spelen was het Hessel Doek die voor Protos een vrije schietkans kreeg, zijn inzet werd door Ter Apeler doelman Rudy Bergman uit de hoek geplukt. Kort erop was het dan toch raak voor FC Ter Apel `96, een snelle aanval via de zijlijn die strak over de grond werd voorgeschoten kon worden binnengelopen door Jeroen Schoonbeek, 0-1. 10 Minuten voor rust keerde Frank Wasse een schot van korte afstand waarna een Protos speler de bal terugkaatste naar de andere hoek waar het wederom Jeroen Schoonbeek was die het laatste zetje gaf, 0-2.
Na rust werd veranderde het spelbeeld sterk, Protos ging direct in de aanval en bleef de gehele 2de helft de bovenliggende ploeg. Reeds na 1 minuut legde Michel Overweg de bal breed op Rik Meijerink die vrij voor het Ter Apeler doel net naast schoot. De Ter Apeler uittrap werd direct weer verovert door Protos waarna Dennis Spang met een steekbal Michel Overweg vrij voor het doel zette, diens inzet werd door doelman Rudy Bergman gepakt. 10 Minuten later werd een speler van Ter Apel van het veld gestuurd na een te laat ingezette sliding. Nadat Dennis Spang een corner op de 2de paal plaatste was hij al weer voor het doel om de opnieuw ingebrachte bal op te pikken en via een Ter Apeler speler Stef Smits een vrije schietkans te geven, diens schot werd nog gekeerd door Rudy Bergman maar daarna was het Bram Mittendorff die de verdiende aansluittreffer binnenschoot, 1-2. Protos wist zich daarna nog enkele kleine kansen te creëren maar het was de nog geen minuut eerder ingevallen Bart Huizingh die 2 minuten voor het eindsignaal de wedstrijd besliste met een fraaie kopbal, 1-3.
Volgende week speelt Protos uit tegen Raptim.