Protos 1 – EHS’85

Protos trok de wedstrijd op felheid naar zich toe, 4-2.
In de eerste paar minuten was Protos eerst via Robin Soppe en daarna Michel Overweg dicht bij een doelpunt maar de 20 minuten erna was EHS’85 de beter spelende ploeg. Eerst was het Richard Fuhler die door de Protos verdediging liep en strak afrondde maar Protos doelman Tim Bakker zijn schot tot corner zag stompen.  Na 7 minuten spelen volgde de volgende grote kans voor EHS’85, Mark Linneman wist de achterlijn te halen en de bal voor het intikken te geven aan de inkomende Richard Fuhler, deze schoot echter  vlak voor de doellijn tegen doelman Tim Bakker op. 10 Minuten later kwam Niek Hubers er overheen om daarna hard uit te halen, Tim Bakker wist ook dit schot met zijn vuist tot corner te werken.  Na 25 minuten spelen wist Sammy Germai Tagla zich behendig vrij te spelen om daarna fraai met buitenkant rechts de bal in de verste hoek te schieten, de op dat moment verdiende 0-1. Daarna gaf Protos minder ruimte weg en was, zeker nadat Michel Overweg een vrije trap van Hessel Doek binnenkopte, de bovenliggende partij.  Even later werd een voorzet van Robin Soppe door de sterk spelende Bram van der Veen via de borst teruggelegd op de inkomende Dennis Spang die de bal haarfijn in de bovenhoek mikte, 2-1. Nog voor rust veroverde Bram van der Veen de bal op zijn directe tegenstander om deze vanaf de achterlijn op de voor het doel vrijstaande Michel Overweg te spelen die daarna eenvoudig de 3-1 kon binnentikken. Na rust ontbrak het bij EHS’85 aan strijdlust om het Protos nog lastig te maken. Protos speelde de bal goed rond en EHS’85 kreeg geen vat meer op de wedstrijd. Nadat eerst Stef Smits met een loeihard afstandsschot EHS’85 keeper Jesper Katoen tot een redding dwong, was het daarna Bas Grobbe die met goed doorjagen de bal veroverde en deze voorzette op Michel Overweg, deze verlengde de pass waardoor de keeper uit positie was en Robin Soppe simpel kon binnentikken, 4-1. Kort voor het eindsignaal haalde Frenk Veldwijk voor EHS’85 van afstand uit en verdween de bal na enig gegrabbel van de Protos doelman over de achterlijn, 4-2. Protos blijft met deze overwinning stevig op de 3de plek staan.

Zondag krijgt Protos DVC’59 op bezoek.