Privacy beleid

Privacy beleid v.v. Protos
Voetbalvereniging Protos hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens.
In ons privacy beleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij
omgaan met persoonsgegevens.
Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met
persoonsgegevens en houden ons in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving,
waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in
ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn
    verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit privacy beleid;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal
    nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de
    verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de
    beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering
    van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en
    deze respecteren.
    Als v.v. Protos zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens.
    Indien u na het doornemen van ons privacy beleid, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via selvan@vvprotos.nl

Verwerking van persoonsgegevens In het verwerkingsregister staat beschreven welke persoonsgegevens wij verwerken en bewaren en voor welk doel wij deze gegevens gebruiken. Daarnaast worden er bij v.v. Protos foto’s van wedstrijden op ons sportpark gemaakt. Deze foto’s plaatsen wij bij wedstrijdverslagen op onze website. De berichten van onze website worden gedeeld via onze social media accounts.
Verstrekking aan derden De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de in het verwerkingsregister beschreven doeleinden. Zo maken wij gebruik van Sportlink voor onze ledenadministratie en uw inschrijving bij de KNVB. Met Sportlink hebben we een zogenaamde verwerkingsovereenkomst afgesloten.
Wij geven alleen persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we een
verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin
uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.
Binnen en buiten de EU Sportlink maakt gebruik van zogenaamde subverwerkers. Enkele van die subverwerkers zijn partijen buiten de EU. Sportlink heeft passende maatregelen genomen om de veiligheid van de gegevens te waarborgen.
Minderjarigen Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar)
indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.
Bewaartermijn. Wij bewaren persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.
Beveiliging Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

  • Alle personen die namens v.v. Protos van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn
    geïnformeerd over het belang van de bescherming van de persoonsgegevens en kennen ons privacy beleid;
  • Alleen de personen die vanuit zijn of haar functie uitoefening uw persoonsgegevens nodig heeft hebben toegang tot uw persoonsgegevens;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • De computers waar uw persoonsgegevens op worden verwerkt hebben een virus- beveiliging en de software wordt automatisch ge-update.
    Rechten omtrent uw gegevens U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan
    voornoemde verzoeken.
    Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe,
    dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.
    Klachten Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit
    natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit
    Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.
    Vragen Als u naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!
    Contactgegevens
    Selvan Bosman selvan@vvprotos.nl