HOC 1 – Protos 1

In een van beide zijden matige wedstrijd wist Protos uiteindelijk nog een ruime overwinning te behalen, 0-3.
Het harde veld maakte dat het overspelen net niet nauwkeurig genoeg uitgevoerd werd waardoor beide teams nooit lang in balbezit waren en veel ballen door verdedigende acties buiten het veld werden gewerkt. Het duurde dan ook tot enkele minuten voor rust dat een actie tot in de 16m doorliep, Hessel Doek ging op solotour en omspeelde 4 HOC-spelers om daarna  Michel Overweg aan te spelen, deze liet de bal wegspringen waardoor een verdediger de bal op de slof nam waarna Protos het fortuin aan zijn zijde had want via Michel verdween de bal over de keeper het doel in, 0-1. Voor HOC kwam de 1ste kans pas in de 75ste minuut, linksbuiten Gerben Beek wist de achterlijn en zijn voorzet belandde op het hoofd van Mike Warmelts, deze kopte echter over. Even later volgde de mooiste aanval van de wedstrijd, Dennis Spang sprintte diep en werd aangespeeld door Bart Reinink, met een hakbal wist Dennis de achter hem langs kruizende Michel Overweg de bal mee te geven waardoor deze vrij door kon lopen op de HOC-doelman, diens geplaatste schot ging echter langs de buitenzijde van de paal. In de 80ste minuut was er enig gerommel voor het Protosdoel, uiteindelijk was het Michel Soppe die de bal voor de doellijn wegkopte. In de 95ste minuut redde Protos  doelman Frank Wasse knap op een strakke vrije trap van HOC speler Sander Zikken. Een snelle uitval van Protos liet Robin Soppe vanaf de middellijn vertrekken, na enkele verdedigers voorbij gelopen te zijn schoof Robin de bal onder de HOC-keeper door, 0-2. Nog werd er niet afgefloten zodat Robin Soppe nogmaals op de middellijn werd aangespeeld, vanaf de zijlijn stak hij het veld over om met een boog om de HOC-verdediging te sprintten waarna hij vrij voor de doelman de bal onbaatzuchtig opzij legde op Michel Overweg die eenvoudig kon binnentikken, 0-3. Zo werden de laatste 20 minuten van de wedstrijd voor Protos nog zeker de moeite waard.

Aankomende donderdag krijgt Protos  HOC op bezoek.