Bekerwedstrijd Wacker 1 – Protos 1

17 september 2017 – Protos was deze middag op alle fronten de betere ploeg en won afgetekend met 0-6.
Nadat binnen 5 minuten Bart Reinink Michel Overweg diep aanspeelde maar deze te zeer gehinderd werd om doeltreffend te worden was het 2 minuten later wel raak, Robin Soppe wist de achterlijn te halen en de bal terug te leggen op Stef Smits die strak en geplaatst de score opende, 0-1.

Even later was het de Wacker spits die kort naast het Protos doel werd aangespeeld en hard in de korte bovenhoek schoot, Protos doelman Tim Bakker kreeg zijn hand er met een goede reflex nog juist achter. Na 20 minuten spelen werd een mooie pass van Bram Mittendorff naast gekopt, de aanval erop was het wel raak, laatste man Daan Dekker legde de bal achter de Wacker achterhoede waar Robin Soppe met een beheerste lob de 0-2 aantekende. Door balverlies op het Protos middenveld kreeg de Wacker spits eenzelfde kans maar de Protos doelman sprong hoog genoeg om de lob te onderscheppen.

Na een half uur spelen opende Hessel Doek de aanval met een pass op Robin Soppe die de achterlijn haalde en de mee sprintende Michel Overweg aanspeelde om  de bal binnen te lopen, 0-3. 2 Minuten later volgde een identieke aanval, Hessel Doek op Robin Soppe, voorzet op Michel Overweg maar ditmaal stuiterde de bal wat waardoor de afronding niet slaagde.  Na rust ging Protos gelijk weer in de aanval en reeds na enkele minuten belandde een ingooi van Bas Grobbe voor het Wacker doel waar Michel Overweg mooi afrondde, 0-4.

Kort erna werd een diepe bal van Stef Smits verkeerd beoordeeld door de Wacker back waardoor Bram van der Veen de bal kon oppikken, zijn schot werd door de Wacker doelman half verwerkt waardoor Bas Grobbe zeer attent het laatste tikje kon geven, 0-5. Daarna zakte het spel aan beide zijden wat weg maar het laatste kwartier gaf Protos weer gas en nadat enkele goede kansen geen goal opleverden was het 10 minuten voor het einde Bram van der Veen die de Wacker achterhoede opjoeg en daarmee de bal veroverde om daarna een voorzet op Stef Smits te geven die wederom de bal in de hoek plaatste, 0-6.

Protos is uitgebekerd en begint volgende week de competitie uit tegen DSC’65.