Bekerwedstrijd IJhorst 1 – Protos 1

10 september 2017 – Na een goede en gelijkopgaande 1ste helft wist IJhorst in een van weerszijden slechte 2de helft de wedstrijd te beslissen, 2-1.
Na 3 minuten wist voor Protos Roy Soppe de bal vanaf de achterlijn terug te leggen op de inkomende Hessel Doek, deze schoot echter over.

Twee Minuten later was het IJhorst dat met een strakke voorzet kon binnenschieten maar Protos keeper René wierp zich knap in het schot. Na 10 minuten werd een slechte terugspeelbal van IJhorst opgepikt door Robin Soppe, helaas belandde zijn schot op de paal. Na een halfuur spelen opende IJhorst de score uit een laag voorgeschoten corner waar bij de 1ste paal overheen gestapt werd waardoor Bracke de bal bij de 2de paal eenvoudig kon intikken, 1-0.

Protos kwam al snel weer langszij, een vrije trap in de Protos 16m. werd door Bram Mittendorff achter de IJhorster verdediging gelegd, waar Bas Grobbe de bal oppikte en doorliep tot de achterlijn om daarna voor te geven op de meegelopen Robin Soppe die geplaatst kon binnenschieten, 1-1. Nog voor rust was het wederom Bram Mittendorff die ditmaal Robin Soppe in de diepte aanspeelde, deze schoot echter over. Na rust zakte het niveau bij beide teams ver terug, er werd te onnauwkeurig gespeeld om nog gevaarlijk te worden en daar waar de voorwaartsen nog wel werden aangespeeld waren de verdedigers de baas. IJhorst kreeg nog 1 kans uit een snelle combinatie en wist daaruit te scoren, 2-1.

Protos kreeg in de laatste minuten nog 2 kansen, eerst was het Bram Mittendorff die uit een scrimmage de bal meekreeg en vanaf 5m. voor het doel de bal in de hoek wilde plaatsen maar naast schoot. Daarna kreeg Hessel Doek uit een vrije trap de kans om binnen te koppen maar over het doel mikte.
Volgende week speelt Protos zijn laatste bekerwedstrijd uit tegen Wacker uit De Wijk.